Przepis od: @oliwiaaaa.k
1

Składniki

Masa:

Jednoporcjowe MONTE SNACK

Ten pyszny deser na zimno świetnie spisze się jako skuteczna ochłoda nawet w trakcie największych upałów 😎
Przygotowanie: 45 min.
Pieczenie:: 20 min.
Czas całkowity: 1 godzina 5 min.
1

Składniki

Masa:

Sposób przygotowania

Biszkopt:

  • Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. ⁣⁣⁣
  • Następnie dodajemy mąkę, budyń, odżywkę oraz proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy dolewając 20 ml wody. ⁣⁣⁣
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Celsjusza, po czym pieczemy biszkopt przez 20 minut w tortownicy o średnicy 16 cm.

Masa:

  • Twaróg, skyr i jogurt mieszamy ze słodzidłem. ⁣⁣⁣
  • Następnie dodajemy rozpuszczoną w 50 ml wrzątku żelatynę. ⁣⁣⁣
  • Białka ubijamy ze szczyptą soli i delikatnie mieszamy z pozostałymi składnikami.⁣⁣⁣
  • Biszkopt po ostygnięciu dzielimy na dwie części.⁣
  • Skrapiamy wodą z sokiem z cytryny i przekładamy masą. ⁣⁣⁣
  • Całość chłodzimy w lodówce ok. 4 godzin. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 344.3kcalWęglowodany: 38.5gBiałko: 28.2gTłuszcze: 8.2gBłonnik: 0.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.