Jednoporcjowe MERCI CHERRY-CEMENT

Składniki:

  • 100g twarogu chudego
  • 150g jogurtu naturalnego
  • 50g riocotty
  • 100g cherry in jelly @allnutrition (zamiennie możecie użyć świeżych/mrożonych wiśni)
  • 30g płynne białka jaj @farmabialka.pl
  • 5g żelatyny / agar
  • 5g kakao
  • 20g czekolady @redchocolatepl +odrobina mleka
  •  słodzidło wg uznania

➡ Twaróg, jogurt, ricotte i słodzidło blendujemy na gładką masę
➡ Żelatyne rozpuszczany w 50ml wrzątku i wlewamy do twarogu cały czas blenduje, aby nie powstały grudki
➡ Odkładany kilka łyżek masy do innego naczynka i dodajemy kakao
➡ Do reszty dorzucamy wiśnie i całość ponownie blendujemy
➡ Na dno przekładamy czekoladową część i wkładamy na chwilkę do zamrażarki
➡ Białko jaja (uprzednio sparzone wrzatkiem) ubijam ze szczyptą soli i delikatnie mieszamy z wiśniowym kremem. Przekładamy na wierzch
➡ Chłodzimy w lodówce min kilka godzin
➡ Polewamy rozpuszczoną czekoladą

~460 kcal B:44.5g T:17.5g W:53g

 

PRZEPIS: oliwiaaaa.k

https://www.instagram.com/p/CC2sEiepPvf/