Przepis od: @oliwiaaaa.k
1

Składniki

Jednoporcjowe MERCI CHERRY-CEMENT

Kolejny przepyszny i ciekawy jednocześnie deser już na Was czeka ❤️ Po prostu palce lizać 😊
Przygotowanie: 45 min.
Chłodzenie: 3 godz.
Czas całkowity: 3 godz. 45 min.
1

Składniki

Sposób przygotowania

  • Twaróg, jogurt, ricottę i słodzidło blendujemy na gładką masę.
  • Następnie rozpuszczany żelatynę w 50 ml wrzątku i wlewamy do mieszanki.
  • Cały czas blendujemy, aby nie powstały grudki.
  • Odkładamy kilka łyżek masy do innego naczynka i dodajemy kakao.
  • Do pozostałych składników dorzucamy wiśnie i całość ponownie blendujemy.
  • Na dno przekładamy czekoladową część i wkładamy na chwilkę do zamrażarki.
  • Białko jaja ubijamy ze szczyptą soli i delikatnie mieszamy z wiśniowym kremem. Przekładamy na wierzch.
  • Gotowy deser chłodzimy minimum przez 3 godziny.
  • Całość polewamy rozpuszczoną czekoladą wymieszaną z mlekiem.

Wartości odżywcze

Kalorie: 495.4kcalWęglowodany: 43.5gBiałko: 32.4gTłuszcze: 24.5gBłonnik: 5.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!