Jednoporcjowe KINDER PINGUI

Składniki:

  • 180g jogurtu naturalnego ⁣⁣
  • 50g twarogu z wiaderka (zamiennie może być twaróg chudy)⁣⁣
  • 50g serka wiejskiego lekkiego ⁣⁣
  • 40g płynne białka jaj @farmabialka.pl
  • 5g żelatyny / agar ⁣⁣
  • 2-3 krople aromatu śmietankowego ⁣⁣
  • 3g kakao ⁣⁣
  • słodzidło wg uznania ⁣⁣⁣⁣

Dodatkowo ⁣⁣
▪️10g budyniu czekoladowego ⁣⁣+ 100ml mleka/wody
▪️20g czekolady @redchocolatepl
⁣⁣
➡️ twaróg, jogurt i serek wiejski blendujemy na gładką mase⁣⁣
➡️ dodajemy słodzidło i armat ⁣⁣
➡️ żelatynę rozpuszczamy w 45ml wrzątku i wlewamy do pozostałych składników dokładnie mieszając ⁣⁣
➡️ białko jaja ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę ⁣⁣
➡️ dodajemy do pozostałych składników i delikatnie mieszamy ⁣⁣
➡️ odkładamy kilka łyżek i dodajemy kakao -> przekładamy na spód pojemniczka i chłodzimy chwilkę w zamrażarce aż masa stężeje ⁣⁣
➡️ następnie nakładamy 1/2 masy mlecznej i ponownie chłodzimy aż masa zastygnie ⁣⁣
➡️ budyń gotujemy z dodatkiem słodzika⁣⁣
➡️ PRZESTUDZONY budyń blendujemy (po ostygnięciu zastyga ) i przekładamy na STĘŻAŁĄ mase -> ponownie chłodzimy (chodzi o to, aby wszystkie warstwy się nie zlały)⁣⁣
➡️ na wierzch przekładamy pozostałą białą mase ⁣⁣
➡️ chłodzimy min kilka godzin w lodówce⁣⁣
➡️ polewamy rozpuszczoną czekoladą⁣⁣

 

PRZEPIS: oliwiaaaa.k

https://www.instagram.com/p/CHzhsDglYpC/