Przepis od: @oliwiaaaa.k
1

Składniki

Jednoporcjowe KINDER PINGUI

Genialny deser na zimno. Idealny na upalne dni 🙂
Przygotowanie: 1 godzina 30 min.
Chłodzenie: 6 godz.
Czas całkowity: 7 godz. 30 min.
1

Składniki

Sposób przygotowania

  • Twaróg, jogurt i serek wiejski blendujemy na gładką masę.
  • Następnie dodajemy słodzidło oraz aromat śmietankowy.
  • W międzyczasie rozpuszczamy żelatynę w 45 ml wrzątku i wlewamy do pozostałych składników. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
  • W osobnej misce ubijamy białko jaja ze szczyptą soli na sztywną pianę. ⁣⁣
  • Kiedy uzyskamy idealny efekt, dodajemy powstałą mieszankę do pozostałych składników i delikatnie mieszamy całość. ⁣⁣
  • Odkładamy kilka łyżek i dodajemy kakao. Następnie przekładamy na spód pojemniczka i chłodzimy chwilkę w zamrażarce aż masa stężeje.⁣
  • Następnie nakładamy 1/2 masy mlecznej i ponownie chłodzimy aż masa zastygnie. ⁣⁣
  • W międzyczasie gotujemy budyń z dodatkiem słodzika⁣⁣
  • Przestudzony budyń blendujemy (po ostygnięciu zastyga ) i przekładamy na stężałą masę, po czym ponownie chłodzimy (chodzi o to, aby wszystkie warstwy się nie zlały).⁣
  • Po zastygnięciu na wierzch przekładamy pozostałą białą masę.
  • Całość chłodzimy minimum kilka godzin w lodówce⁣⁣.
  • Deser przed podaniem polewamy rozpuszczoną czekoladą⁣⁣.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 435.8kcalWęglowodany: 38.1gBiałko: 31.4gTłuszcze: 19.1gBłonnik: 2.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.