Przepis od: @oliwiaaaa.k
1

Sk艂adniki

I warstwa:

Karmel:

Polewa:

Jednoporcjowe ciasto MARS

Ciast bez pieczenia nigdy za wiele 馃グ Tym razem mamy pomys艂 na smaczne ciacho, kt贸re smakiem nawi膮zuje do kultowego batonika 馃槏
Przygotowanie: 45 min.
Ch艂odzenie:: 3 godz.
Czas ca艂kowity: 3 godz. 45 min.
1

Sk艂adniki

I warstwa:

Karmel:

Polewa:

Spos贸b przygotowania

I warstwa:

  • Jogurt i skyr dok艂adnie mieszamy. 鈦b仯
  • Nast臋pnie dodajmy 3 g kakao (reszte台 zostawiamy do spodu). 鈦b仯
  • 呕elatyne台 rozpuszczamy w 40 ml wrza台tku.
  • 鈦b仯 Wlewamy do pozosta艂ych sk艂adniko虂w i dok艂adnie mieszamy.鈦b仯
  • Odk艂adamy kilka 艂yz虈ek masy i dodajemy pozosta艂e 3 g kakao.
  • Nast臋pnie przelewamy na spo虂d i wk艂adamy na chwilke台 do zamraz虈arki, az虈 spo虂d ste台z虈eje.
  • W mie台dzyczasie ubijamy bia艂ka ze szczypta台 soli na sztywna台 piane台.
  • Po chwili dodajemy do pozosta艂ych sk艂adniko虂w i delikatnie mieszamy.鈦b仯
  • Nast臋pnie przek艂adamy na ste台z虈a艂y sp贸d i wk艂adamy do lod贸wki do sch艂odzenia.

Karmel:

  • Budyn虂 gotujemy na mleku i wodzie z dodatkiem s艂odzid艂a. 鈦b仯
  • Zostawiamy do ostygnie台ciu (najlepiej przykryc虂 folia台 spoz虈ywcza台, z虈eby nie zrobi艂 sie台 ko偶uch i ca艂os虂c虂 za bardzo nie ste台z虈a艂a). 鈦b仯
  • Po ostygnie台ciu dodajemy kajmak i dok艂adnie mieszamy. 鈦b仯
  • Powsta艂y miks przek艂adamy na wierzch ciasta.鈦b仯
  • Ch艂odzimy ok. 3 godzin w lodo虂wce鈦b仯.
  • Przed podaniem polewamy rozpuszczona台 czekolada台. 鈦b仯

Warto艣ci od偶ywcze

Kalorie: 512.2kcalW臋glowodany: 52.1gBia艂ko: 40.2gT艂uszcze: 18.1gB艂onnik: 3.4g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!