Przepis od: @gotowanie_ze_mna
1

Składniki

Pierwsza warstwa:

Druga warstwa:

Jednoporcjowa pianka a'la MONTE

Pyszna pianka domowej roboty nawiązująca do kultowego deseru to skuteczna ochłoda nawet na największe upały ☀️😎
Przygotowanie: 25 min.
Chłodzenie: 4 godz.
Czas całkowity: 4 godz. 25 min.
1

Składniki

Pierwsza warstwa:

Druga warstwa:

Sposób przygotowania

Pierwsza warstwa:

  • Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
  • Żelatynę rozpuścić w 30 ml wrzątku ze słodzidłem.
  • Wszystkie składniki oprócz białka jaj dokładnie wymieszać, a następnie delikatnie wymieszać z ubitym białkiem.
  • Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Druga warstwa:

  • Budyń ugotować na mleku/napoju roślinnym (konsystencja nie będzie gęsta).
  • Żelatynę rozpuścić w 30 ml wrzątku ze słodzikiem.
  • Dodać do zdjętego z ognia budyniu wszystkie składniki, dokładnie wymieszać i wyłożyć powoli na pierwszą warstwę.
  • Włożyć do lodówki na kilka godzin.
  • Smacznego 🤌

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 384.7kcalWęglowodany: 25.2gBiałko: 43.4gTłuszcze: 12.6gBłonnik: 0.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.