Składniki
Spód:
- 1 szt. jajko
- 20 g mąka pszenna
- 10 g budyń czekoladowy
- 10 g odżywka białkowa czekoladowa (zamiennie więcej budyniu i słodzidła)
- 5 g kakao
- 50 g jogurt naturalny
- 1/3 łyżeczki proszek do pieczenia
- słodzidło wg uznania
Jednoporcjowa MILKA FILLS
Przepyszne ciasto na zimno smakiem nawiązuje do kultowych słodkości 🥰 Takim pysznościom nie sposób powiedzieć nie ❤️
Składniki
Spód:
- 1 szt. jajko
- 20 g mąka pszenna
- 10 g budyń czekoladowy
- 10 g odżywka białkowa czekoladowa (zamiennie więcej budyniu i słodzidła)
- 5 g kakao
- 50 g jogurt naturalny
- 1/3 łyżeczki proszek do pieczenia
- słodzidło wg uznania
Sposób przygotowania
Spód:
- Całe jajko ubijamy przez kilka minut.
- Następnie dodajemy suche składniki i jogurt.
- Całość dokładnie mieszamy.
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni Celsjusza, po czym pieczemy spód przez 20 minut.
- Po ostygnięciu kroimy spód na pół.
Krem :
- Twaróg, skyr i jogurt blendujemy na gładką masę.
- Następnie dodajemy kakao, skodzidło i żelatynę rozpuszczoną w 50 ml wrzątku.
- Całość dokładnie mieszamy.
- Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.
- Następnie dodajemy do pozostałych składników, delikatnie mieszając
- Ciasto przekładamy kremem i chłodzimy w lodówce przez 3 godziny.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 477.6kcalWęglowodany: 41.3gBiałko: 51gTłuszcze: 14.3gBłonnik: 4.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!