Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 20 g erytrytol
- 100 g jogurt owocowy lub waniliowy
- 25 g maliny
Jednoporcjowa beza z kremem
Przepyszna beza w połączeniu z kremem i malinami to prawdziwy strzał w 10 ❤️ Takiemu deserowi po prostu się nie odmawia 😋
Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 20 g erytrytol
- 100 g jogurt owocowy lub waniliowy
- 25 g maliny
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
- Po chwili stopniowo dodajemy słodzik, ciągle ubijając.
- Powstałą mieszankę wykładamy na blachę do pieczenia. W rezultacie mają powstać dwa blaty.
- Tak przygotowane blaty bezowe pieczemy przez 55 minut w temperaturze 130 stopni Celsjusza. Do przygotowania bez używamy programu "góra-dół".
- Czekamy do ostygnięcia, po czym przekładamy blaty kremem i malinami.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 115.5kcalWęglowodany: 28.7gBiałko: 10.3gTłuszcze: 4.4gBłonnik: 1.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!