Przepis od: @slodkofit
1

Składniki

Jednoporcjowa beza z kremem

Przepyszna beza w połączeniu z kremem i malinami to prawdziwy strzał w 10 ❤️ Takiemu deserowi po prostu się nie odmawia 😋
Przygotowanie: 35 min.
Pieczenie: 55 min.
Czas całkowity: 1 godzina 30 min.
1

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
  • Po chwili stopniowo dodajemy słodzik, ciągle ubijając.
  • Powstałą mieszankę wykładamy na blachę do pieczenia. W rezultacie mają powstać dwa blaty.
  • Tak przygotowane blaty bezowe pieczemy przez 55 minut w temperaturze 130 stopni Celsjusza. Do przygotowania bez używamy programu "góra-dół".
  • Czekamy do ostygnięcia, po czym przekładamy blaty kremem i malinami.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 115.5kcalWęglowodany: 28.7gBiałko: 10.3gTłuszcze: 4.4gBłonnik: 1.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.