Przepis od: @foodbyweronika

Jednoporcjowa Beza z Kremem na Bazie Białej Czekolady i Malin

Jednoporcjowa beza z kremem na bazie białej czekolady i malin to prawdziwy sztos 😍🥰😋 Te nieziemskie pyszności wyczarowała w swojej kuchni mega kreatywna @foodbyweronika ❤️❤️❤️.
Przygotowanie: 20 minutes
Gotowanie: 6 hours

Sposób przygotowania

  • Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę
  • Dodaję cukier oraz skrobię i ponownie ubijam
  • Masę przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozkładam ją na trzy, dosyć cienkie placki
  • Piekarnik nagrzewam do temperatury 120 stopni Celsjusza z termoobiegiem
  • Bezy piekę przez 15 minut, a następnie zmniejszam temperaturę do 70 stopni i piekę jeszcze przez 6 godzin
  • Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, a maliny rozgniatam widelcem
  • Wszystkie składniki na krem dokładnie mieszam i wstawiam do lodówki
  • Kiedy bezy są gotowe układam je na sobie, przekładając kremem
  • Na wierzch polecam maliny i płatki migdałowe
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 556.1kcalWęglowodany: 73.4gBiałko: 19.7gTłuszcze: 21.5gBłonnik: 4.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.