Przepis od: @fit.adrianeq
2

Składniki

Jajeczna tortilla

Dzięki temu przepisowi od pierwszego kęsa przekonacie się, że jajecznica i tortilla świetnie do siebie pasują 😊 Taką kombinację smakową moglibyśmy jeść na okrągło 😍
Przygotowanie: 15 min.
Pieczenie: 10 min.
Czas całkowity: 25 min.
2

Składniki

Sposób przygotowania

  • Kroicie pieczarki i cebulę.
  • Następnie należy podsmażyć je na patelni.
  • Później dodajecie białko i mieszacie do uzyskania formy jajecznicy.
  • Kroicie resztę warzyw w kosteczkę, przyprawiacie je dowolnie - tak jak jajecznicę i mieszacie.
  • Na połowę tortilli wykładacie gotową jajecznicę, na nią warzywka i na koniec dajecie pokrojoną w plastry mozarellę.
  • Zamykacie ją drugą, pustą połową tortilli.
  • Następnie wkładacie do rozgrzanego opiekacza (nie ma dokładnego czasu warto sobie podglądać jak wygląda, bo u każdego jest różnie z temperaturą i czasem).
  • Gdy tortilla będzie już przyrumieniona z góry i chrupka, wyciągamy ją, po czym kroimy na mniejsze kawałki.
  • Ja dodatkowo polałem ketchupem oraz sosem czosnkowym.
  • Smacznego 😊

Wartości odżywcze

Kalorie: 61.9kcalWęglowodany: 3.7gBiałko: 7.9gTłuszcze: 1.8gBłonnik: 0.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!