Przepis od: @blondie_pistachio
8

Sk艂adniki

Cytrynowy biszkopt:

Pianka:

Jagodowo-cytrynowy serniczek na zimno

Sernik na zimno to idealne ciacho na wakacyjne upa艂y 馃槑 Pyszno艣ci przez du偶e P 馃構
Przygotowanie: 1 godzina
Pieczenie:: 20 min.
Czas ca艂kowity: 1 godzina 20 min.
8

Sk艂adniki

Cytrynowy biszkopt:

Pianka:

Spos贸b przygotowania

Cytrynowy biszkopt:

  • Kefir, jogurt, s艂odzid艂o, aromat i sok dok艂adnie mieszamy, a nast臋pnie dodajemy kaszk臋 i odstawiamy na chwil臋.
  • To samo robimy z m膮k膮 kokosow膮.
  • Gdy masa nam zg臋stnieje, dodajemy reszt臋 sk艂adnik贸w pr贸cz bia艂ek i porz膮dnie mieszamy.
  • Bia艂ka ubijamy na sztywn膮 pian臋 ze szczypt膮 soli i delikatnie 艂膮czymy z mas膮.
  • Wylewamy do foremki i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, po czym studzimy.
  • Ostudzony biszkopt przekrawamy wzd艂u偶 i pierwsz膮 cz臋艣膰 k艂adziemy do foremki wy艂o偶onej foli膮 spo偶ywcz膮.

Pianka:

  • 15 g kefiru i 20 g jag贸d miksujemy z dodatkiem s艂odzidla w ma艂ym garnuszku.
  • 135 g kefiru z dodatkiem od偶ywki ubijamy na wysokich obrotach, aby si臋 napowietrzy艂.
  • 呕elatyn臋 rozpuszczamy i odstawiamy do ostygni臋cia, a nast臋pnie dolewamy 4/5 do kefiru i dalej ubijamy, aby zwi臋kszy艂 bardziej obj臋to艣膰.
  • Na sp贸d ciasta uk艂adamy owocki (truskawki) i wylewamy 3/5 pianki i po chwili k艂adziemy drug膮 cz臋艣膰 biszkoptu na wierzch, a na niego np. malinki i jagody
  • Do pozosta艂ego kefiru dolewamy reszt臋 偶elatyny i jagodowy kefir i porz膮dnie miksujemy, po czym wylewamy na ciasto.
  • Chowamy do lod贸wki na min 5 godzin i zajadamy ze smakiem 馃槏馃槏

Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)

Kalorie: 74.6kcalW臋glowodany: 11.1gBia艂ko: 4.4gT艂uszcze: 1.4gB艂onnik: 1.5g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!
close

Brak produkt贸w w koszyku.