Składniki
- 90 g płynne białko jaj
- 1 łyżka jogurt naturalny
- 1 łyżeczka ksylitol (lub inne dowolne słodzidło)
- 1 szt. jabłka
Jabłkowy omlet z jogurtem, cynamonem i owocami
Puszysty i delikatnie jednocześnie omlet jogurtowy połączony z owocami oraz cynamonem to prawdziwy strzał w 10! 🥰
Składniki
- 90 g płynne białko jaj
- 1 łyżka jogurt naturalny
- 1 łyżeczka ksylitol (lub inne dowolne słodzidło)
- 1 szt. jabłka
Sposób przygotowania
- Białka, jogurt i ksylitol ubiłam razem na puszystą masę.
- Następnie wylałam ją na lekko rozgrzaną patelnię.
- Na ścinającej się masie ułożyłam kawałki jabłek.
- I smażyłam na średnim ogniu z obu stron pod przykryciem.
- Gotowy omlet podałam z jogurtem, cynamonem i owocami.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 61.6kcalWęglowodany: 2.8gBiałko: 10.5gTłuszcze: 0.7gBłonnik: 0.02g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!