Sk艂adniki
- 70 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 40 g m膮ka
- 1/2 艂y偶eczki proszek do pieczenia
- przyprawy ulubione przyprawy (u mnie papryka s艂odka, w臋dzona, s贸l i pieprz)
- 5 g olej (do posmarowania gofrownicy)
Gofry wytrawne
Przepyszne gofry na bazie naszych bia艂ek przygotowa艂a mega zdolna @katijuszka 馃グ馃槝馃槏. Od samego patrzenia cieknie nam 艣linka 馃構馃構馃構. Doskona艂y pomys艂 na po偶ywne i smaczne 艣niadanie.
Sk艂adniki
- 70 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 40 g m膮ka
- 1/2 艂y偶eczki proszek do pieczenia
- przyprawy ulubione przyprawy (u mnie papryka s艂odka, w臋dzona, s贸l i pieprz)
- 5 g olej (do posmarowania gofrownicy)
Spos贸b przygotowania
- Bia艂ka ubij na sztywn膮 pian臋, a nast臋pnie dodaj reszt臋 sk艂adnik贸w i delikatnie wymieszaj
- Gofrownic臋 posmaruj olejem za pomoc膮 sylikonowego p臋dzelka i na dobrze rozgrzan膮 prze艂贸偶 powsta艂膮 mas臋, nast臋pnie piecz gofry oko艂o 8 minut
- Gotowe gofry przestud藕 na kratce od piekarnika, aby odparowa艂y i zrobi艂y si臋 chrupi膮ce, nast臋pnie prze艂贸偶 na talerz i podawaj z ulubionymi dodatkami
- Moje gofry poda艂am z warzywkami 馃馃ガ, w臋dzonym serem w艂oskim i jajkiem 馃嵆馃構
- Smacznego!
Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)
Kalorie: 102.8kcalW臋glowodany: 10.8gBia艂ko: 5.4gT艂uszcze: 4.1gB艂onnik: 0.7g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!