Składniki
- 35 g szpinak baby świeży
- 4 łyżki płynne białko jaj
- 250 ml woda
- 250 ml mleko
- 300 g mąka pszenna
- 100 ml olej
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia .
Gofry szpinakowe na słodko
Na niedzielne śniadanie możecie przygotować genialne gofry szpinakowe od niesamowitej kulinarne_perelki 🥰😘😍. Ślinka cieknie od samego patrzenia ❤. To zdrowa i smaczna opcja, która z pewnością zachwyci Wasze podniebienia.
Składniki
- 35 g szpinak baby świeży
- 4 łyżki płynne białko jaj
- 250 ml woda
- 250 ml mleko
- 300 g mąka pszenna
- 100 ml olej
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia .
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy na sztywno
- Do drugiej miski przesiewamy mąkę z proszkiem, dodajemy wodę i mleko
- W osobnym naczyniu blendujemy szpinak z olejem na gładką konsystencję
- Dodajemy go do pozostałych składników
- Ubite białka również dodajemy na sam koniec i delikatnie mieszamy całość
- Smażymy na rozgrzanej, nasmarowanej olejem gofrownicy na rumiano
- Podajemy z kiwi i startą czekoladą.
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 1048kcalWęglowodany: 121.7gBiałko: 20.4gTłuszcze: 53gBłonnik: 4.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!