Składniki
- 90 g płynne białko jaj
- 2 szklanki mąka pszenna
- 2 szklanki mleko
- 0,3 szklanki olej rzepakowy
- 1 łyżka cukier
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól
Dodatkowo:
Gofry na bazie białek z dodatkami
Niesamowita @aneta_curly_mom podzieliła się przepisem na chrupiące gofry przygotowane z białek. Idealne na pyszne i pożywne śniadanie, z dużą ilością bitej śmietany i owoców. Wykorzystanie białek od @farmabialka.pl zapewnia wyjątkową lekkość i smak.
Składniki
- 90 g płynne białko jaj
- 2 szklanki mąka pszenna
- 2 szklanki mleko
- 0,3 szklanki olej rzepakowy
- 1 łyżka cukier
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól
Dodatkowo:
Sposób przygotowania
- Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
- W oddzielnej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, mleko, olej i 30g białka, następnie delikatnie wmieszać pianę z białek.
- Rozgrzać gofrownicę, wlewać porcje ciasta i piec gofry 3-4 minuty, aż staną się chrupiące.
- Podawać z bitą śmietaną i brzoskwiniami.
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 685.2kcalWęglowodany: 99.9gBiałko: 18.5gTłuszcze: 22.9gBłonnik: 3.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!