Składniki
- 100 g puree z dyni
- 120 g płynne białko jaj
- 20 g mąka gryczana
- 10 g mąka kokosowa
- 1 łyżeczka olej kokosowy (zamiennie masło klarowane lub innego rodzaju tłuszcz)
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szczypta cynamon
- 1 szczypta imbir
- słodzidło wg uznania
Gofry dyniowe
To idealne gofry na jesienną aurę 😍 I coś nam mówi, że staną się hitem w każdym domu ❤️
Składniki
- 100 g puree z dyni
- 120 g płynne białko jaj
- 20 g mąka gryczana
- 10 g mąka kokosowa
- 1 łyżeczka olej kokosowy (zamiennie masło klarowane lub innego rodzaju tłuszcz)
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szczypta cynamon
- 1 szczypta imbir
- słodzidło wg uznania
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki ze sobą łączymy.
- Następnie blendujemy na gładką masę.
- Tak przygotowaną mieszankę pieczemy w gofrownicy.
- Podajemy z ulubionymi dodatkami.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 37.8kcalWęglowodany: 4.3gBiałko: 2.8gTłuszcze: 1.1gBłonnik: 0.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!