Składniki
Gofry:
- 70 g płynne białko jaj
- 20 g mąka pszenna
- 20 g mąka owsiana
- 40 ml mleko
- 5 g kakao
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 2 g olej do natłuszczenia gofrownicy
- 1 szczypta sól
Dodatki:
- 75 g skyr waniliowy
- 1 garść truskawki świeże
- 1 garść owoce leśne mrożone
- kilka listków mięta
Gofry czekoladowe z białek
Przepyszne gofry czekoladowe w kształcie serduszek podane na słodko to prawdziwe dzieło sztuki w jadalnym wydaniu ❤️🧇
Składniki
Gofry:
- 70 g płynne białko jaj
- 20 g mąka pszenna
- 20 g mąka owsiana
- 40 ml mleko
- 5 g kakao
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 2 g olej do natłuszczenia gofrownicy
- 1 szczypta sól
Dodatki:
- 75 g skyr waniliowy
- 1 garść truskawki świeże
- 1 garść owoce leśne mrożone
- kilka listków mięta
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy ze szczyptą soli.
- Dodajemy resztę składników i wszystko miksujemy.
- Ciasto wylewamy na lekko natłuszczoną gofrownicę.
- Studzimy na kratce, aby pozostały chrupkie.
- Podajemy z ulubionymi dodatkami.
- Możecie naprawdę zaszaleć! ❤
- "Dzisiejszy post powstał we współpracy z @farmabialka.pl Znajdziecie u nich świeże białka jaj w wygodnej butelce, dzięki czemu już nigdy nie zmarnujecie żółtek, a gotowanie stanie się znacznie łatwiejsze! Dzięki nim stworzyłam te przepyszne, chrupkie, czekoladowe gofry! Z dodatkiem świeżych truskawek smakują obłędnie! "🤤❤
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 32.5kcalWęglowodany: 4gBiałko: 2.3gTłuszcze: 0.9gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!