Przepis od: @gotujzgosia_
8

Składniki

Bezy:

Składniki na krem:

Gniazdka bezowe z truskawkami i malinami

Te pięknie prezentujące się mini beziki z pysznym kremem i świeżymi owocami tworzą fenomenalną kombinację smakową 🥰
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie: 2 hours 35 minutes
Czas całkowity: 3 hours 5 minutes
8

Składniki

Bezy:

Składniki na krem:

Sposób przygotowania

Bezy:

  • Białka ubić na sztywno.
  • Następnie dodawać powoli cukier, łyżka po łyżce.
  • Na końcu dodać mąkę i ocet.
  • Piana powinna być sztywna i lśniąca.
  • Na papierze do pieczenia odrysować od szklanki kółka.
  • Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać gniazdka.
  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 120 stopni Celsjusza i wstawić bezy na 5 minut.
  • Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 90 stopni Celsjusza i suszyć przez 2,5 godziny.
  • Studzić w zamkniętym piekarniku.

Krem:

  • Śmietanę ubić z cukrem pudrem i mascarpone na sztywno.
  • Następnie dodać sok i wymieszać.
  • Przełożyć do rękawa cukierniczego i wypełnić nim gniazda bezowe.
  • Udekorować malinami i truskawkami.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 508.6kcalWęglowodany: 51.4gBiałko: 6.9gTłuszcze: 32.2gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.