1

Składniki

Naleśnik:

Nadzienie:

Giganaleśnik

Ten giganaleśnik z dodatkami sprawdzi się zarówno w roli śniadania, jak obiadu 😊 Takie pyszności można jeść na okrągło każdego dnia 🥰
Przygotowanie: 15 min.
Pieczenie: 30 min.
Czas całkowity: 45 min.
1

Składniki

Naleśnik:

Nadzienie:

Sposób przygotowania

  • Nagrzej piekarnik do temperatury 170 stopni Celsjusza.
  • Ubij białko na sztywną pianę i rozdziel na dwie miseczki.
  • Do jednej z nich dodaj jogurt, przyprawy, mąkę oraz skrobię.
  • Wymieszaj dobrze wszystkie składniki za pomocą szpatułki.
  • Gdy wszystkie składniki dobrze się połączą i nie będzie już grudek, delikatnie dodaj drugą część białka, mieszając całość od dołu do góry.
  • Wlej miksturę do foremki (moja ma obwód 16 cm) wyłożoną pergaminem.
  • Piecz przez około 30 minut (zrób test wykałaczki, aby sprawdzić, czy jest gotowy).
  • Daj ostygnąć naleśnikowi przez kilka minut, a następnie przekrój go na pół i nadziej jogurtem, szynką, sałatką, pomidorkami koktajlowymi i łyżką sosu tahini i voilà!
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 445kcalWęglowodany: 31.6gBiałko: 36.1gTłuszcze: 18.4gBłonnik: 1.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!

https://www.instagram.com/p/CKOVOjCJvcD/

close

Brak produktów w koszyku.