Giganaleśnik dyniowy

Składniki:

  • 180g upieczonej dyni
  • 180g płynnego  białka jaj @farmabialka.pl
  • 15g mąki kokosowej
  • 20g mąki z ciecierzycy
  • 150g pieczarek
  • kilka pomidorki koktajlowe
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól, pieprz, gałka muszkatułowa, czosnek
  • Pietruszka

Zblenduj upieczoną dynie. W innej misce ubij białka i połowę dodaj do zbendowanej wcześniej dyni – wymieszaj delikatnie. Do dyni i ubitych białek dodaj mąki, sól, pieprz, gałkę muszkatułową i proszek do pieczenia. Po dokładnym, ale delikatnym wymieszaniu dodaj resztę białka.

Ciasto smaż pod przykryciem na lekko naoliwionej patelni przez 5 minut na jednej stronie i około 2 minut na drugiej.

Posiekane pieczarki podsmaż z niewielką ilością oleju wraz ze szczyptą czosnku, soli, pieprzu i pietruszki. Kiedy sos będzie prawie gotowy dodaj na koło jedną minutę posiekane na pół pomidorki koktajlowe.
Kiedy naleśnik będzie gotowy przetnij go na pół, rozsmaruj sos pieczarkowy, przykryj drugą połówką, przekrój na pół i smacznego!

📊Makro:
296kcal, 4,8g tłuszczu, 30,0g węglowodanów, 32,0g białka

 

PRZEPIS: silownia_na_widelcu

https://www.instagram.com/p/CI-Y_knJi6-/