1

Składniki

Giganaleśnik dyniowy

Sezon na dynie w pełni, dlatego przychodzimy z genialnym przepisem na mega naleśnik w wytrawnym wydaniu ❤️ Po prostu palce lizać!
Przygotowanie: 15 min.
Smażenie: 20 min.
Czas całkowity: 35 min.
1

Składniki

Sposób przygotowania

  • Zblenduj upieczoną dynię.
  • W innej misce ubij białka i połowę dodaj do zbendowanej wcześniej dyni - wymieszaj delikatnie.
  • Do dyni i ubitych białek dodaj mąki, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i proszek do pieczenia.
  • Po dokładnym i delikatnym wymieszaniu, dodaj resztę białka.
  • Ciasto smaż pod przykryciem na lekko naoliwionej patelni przez 5 minut na jednej stronie i około 2 minut na drugiej.
  • Posiekane pieczarki podsmaż z niewielką ilością oleju wraz ze szczyptą czosnku, soli, pieprzu i pietruszki.
  • Kiedy sos będzie prawie gotowy, dodaj posiekane na pół pomidorki koktajlowe.
  • Gotowy naleśnik przetnij na pół.
  • Następnie rozsmaruj sos pieczarkowy, przykryj drugą połówką i przekrój na pół.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 286kcalWęglowodany: 37.6gBiałko: 28.9gTłuszcze: 3.5gBłonnik: 3.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.