4

Składniki

Frittata ze szpinakiem

Sobotni poranek można uczcić smaczną i zdrową frittatą ze szpinakiem, serem feta i pomidorkami koktajlowymi. Przepis pochodzi od @dogonic.marzenia89, która zna się na rzeczy, kiedy chodzi o pyszne i łatwe w przygotowaniu dania.
Przygotowanie: 20 minutes
Gotowanie: 5 minutes
4

Składniki

Sposób przygotowania

  • Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni Celsjusza.
  • Następnie dzielimy na mniejsze kawałaki cebulę, paprykę oraz liście szpinaku.
  • Warzywa podsmażamy do miękkości na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju kokosowego lub rzepakowego.
  • W międzyczasie dodajemy przyprawy.
  • W suchej i czystej misce ubijamy białka. W efekcie mamy otrzymać delikatną pianę.
  • Do warzyw na patelnię dodajemy wcześniej przygotowany szpinak.
  • Mieszankę z patelni zalewamy białkiem oraz posypujemy pokruszoną fetą.
  • Całość smażymy do ścięcia białka, po czym wkładamy do piekarnika na 5 minut.
  • Danie dekorujemy pomidorkami koktajlowymi oraz świeżą natką pietruszki.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 32.7kcalWęglowodany: 1.1gBiałko: 6.5gTłuszcze: 0.003gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.