Składniki
- 120 g mąka
- 100 ml mleko napój roślinny
- 2 szt. jajko
- 100 g płynne białko jaj
- 500 g jabłka
- 1/3 łyżeczki proszek do pieczenia
- cynamon
- słodzidło
Francuskie naleśniki z prażonymi jabłkami
Te mega delikatne i genialne w smaku naleśniki zawrócą w głowie nawet największemu niejadkowi 🥰
Składniki
- 120 g mąka
- 100 ml mleko napój roślinny
- 2 szt. jajko
- 100 g płynne białko jaj
- 500 g jabłka
- 1/3 łyżeczki proszek do pieczenia
- cynamon
- słodzidło
Sposób przygotowania
- Umyte jabłka pokroić w kostkę i prażyć w garnku pod przykryciem z małą ilością wody.
- Co jakiś czas należy przemieszać mieszankę, do momentu aż jabłka zaczną się rozpadać.
- Pozostałe składniki zmiksować ze sobą.
- Naleśniki smażyć na malutkiej, natłuszczonej patelni.
- Do prażonych jabłek dodać słodzik oraz cynamon.
- Na usmażone naleśniki nałożyć prażone jabłka i zawinąć. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 75.5kcalWęglowodany: 13.6gBiałko: 2.6gTłuszcze: 1.5gBłonnik: 1.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!