Przepis od: @trenerka_angelika
10

Składniki

Biszkopt czekoladowy:

Budyń malinowy:

Fitowe ciacho z budyniem i borówkami

To genialne ciacho budyniowe z borówkami jest w 100% fitowe ❤️ Idealny deser na styczniowe dni!
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie:: 20 minutes
Czas całkowity: 50 minutes
10

Składniki

Biszkopt czekoladowy:

Budyń malinowy:

Sposób przygotowania

  • Zaczynamy od przygotowania ciasta. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy.
  • Tortownicę o średnicy 28 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.
  • Deser pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza (góra-dół).
  • Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni i pieczemy ciasto z programem "termoobieg" przez kolejne 10 minut.
  • Studzimy w wyłączonym piekarniku przez jakiś czas, po czym wyjmujemy i studzimy na blacie.
  • Czas przygotować budyń. W tym celu rozpuszczamy żelatynę we wrzątku, po czym odstawiamy na bok.
  • Proszek budyniowy rozpuszczamy w napoju owsianym.
  • Następnie zagotowujemy w garnku mleko i słodzik.
  • Zawartość szklanki wlewamy do mleka, cały czas mieszając, aż budyń zgęstnieje.
  • Zdejmujemy z ognia, po czym mieszamy z rozpuszczoną we wrzątku żelatyną.
  • Tak przygotowaną mieszankę odstawiamy w chłodne miejsce i czekamy, aż budyń mocno zgęstnieje.
  • Ostudzony budyń wylewamy na czekoladowy biszkopt.
  • Przed podaniem dekorujemy ulubionymi dodatkami i chłodzimy przez 2 godziny.
  • Smacznego ❤️

Wartości odżywcze (na porcję)

Calories: 146kcalWęglowodany: 37.4gProtein: 9.9gTłuszcze: 3.3gBłonnik: 2.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.