Składniki
Ciasteczka:
- 40 g banan
- 50 g mąka ryżowa
- 10 g płynne białko jaj
- 1 szt. mandarynki starta skórka
Nadzienie:
- 80 g skyr
- 5 g odżywka białkowa ulubiony smak
- 10 g czekolada
Fit włoskie cannoli
Przepyszne włoskie ciasteczka z genialnym nadzieniem w wydaniu fit już na Was czekają 🥰 Ten przepis to prawdziwy skarb 😍
Składniki
Ciasteczka:
- 40 g banan
- 50 g mąka ryżowa
- 10 g płynne białko jaj
- 1 szt. mandarynki starta skórka
Nadzienie:
- 80 g skyr
- 5 g odżywka białkowa ulubiony smak
- 10 g czekolada
Sposób przygotowania
Ciasteczka:
- Rozgnieć banana, dodaj białko, mąkę, skórkę mandarynki i dobrze wymieszaj, aż uzyskasz miękkie ciasto.
- Owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na minimum 30 minut.
- Po tym czasie wyjmij ciasto i rozwałkuj między dwoma arkuszami pergaminu.
- Podziel ciasto na 3 kawałki i uformuj 3 krążki.
- Delikatnie zawiń je w tubkę. Ja użyłam rolki z papieru do pieczenia zawiniętego w folię aluminiową.
- Tak przygotowane ciasteczka piecz w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez 15 minut.
- Pozostaw rolki do ostygnięcia, po czym delikatnie wyjmij rolkę papieru z folią aluminiową.
Nadzienie:
- Przygotuj nadzienie, mieszając jogurt z białkiem.
- Następnie nadziewaj cannoli za pomocą rękawa do wyciskania.
- Po nadziewaniu - boki ozdób kawałkami czekolady.
- I finito!
Wartości odżywcze
Kalorie: 165kcalWęglowodany: 19gBiałko: 6.9gTłuszcze: 7.3gBłonnik: 1.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!