Fit włoskie cannoli

Składniki:

  • 40g banana
  • 50g mąki ryżowej
  • 10g  płynnego białka jaj @farmabialka.pl
  • Starta skórka mandarynki

Nadzienie:

  • 80g skyr yogurt
  • 5g białka proteinowego (smak ulubiony ;))
  • 10g kawałków czekolady

Rozgnieć banana, dodaj białko jajka, mąkę, skórkę mandarynki i dobrze wymieszaj, aż uzyskasz miękkie ciasto. Owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut. Po 30 minutach wyjmij ciasto i rozwałkuj między dwoma arkuszami pergaminu. Podziel ciasto na 3 kawałki i uformuj 3 krążki. Delikatnie zawiń je w tubkę. Ja użyłam rolki z papieru do pieczenia zawiniętego w folię aluminiową.

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Pozostaw rolki do ostygnięcia, a gdy ostygną, delikatnie wyjmij rolkę papieru z folią aluminiową. Przygotuj nadzienie, mieszając jogurt z białkiemi nadziewaj cannoli za pomocą rękawa do wyciskania. Po nadziewaniu boki ozdób kawałki czekolady. I finito!

📊Makro na jedną sztukę:
109kcal: 1,2g tłuszczu 18,8g węglowodanów 5,8 g białka

 

PRZEPIS: silownia_na_widelcu

https://www.instagram.com/p/CK_g7lvJOTp/