Składniki
- 4 łyżki płynne białko jaj
- 1 łyżka masło orzechowe
- 1 łyżeczka miód
- dżem żurawinowo-gruszkowy do dekoracji
- jagody do dekoracji
- maliny do dekoracji
Fit omlet z masłem orzechowym
Omlet w wersji fit z masłem orzechowym to idealna kombinacja smakowa na każdą okazję ❤️🥰
Składniki
- 4 łyżki płynne białko jaj
- 1 łyżka masło orzechowe
- 1 łyżeczka miód
- dżem żurawinowo-gruszkowy do dekoracji
- jagody do dekoracji
- maliny do dekoracji
Sposób przygotowania
- Białka ubiłam na sztywną pianę (te białka świetnie się do tego nadają, dosłownie w kilkanaście sekund ubiły się do odpowiedniej konsystencji).
- Wymieszałam z masłem orzechowym i miodem.
- Usmażyłam na lekko natłuszczonej patelni naleśnikowej.
- Dżem żurawinowo-gruszkowy świetnie się sprawdził jako dodatek, nadając lekko wytrawnego smaku.
- Uwielbiam kuchenne eksperymenty, a efekt tego przerósł moje oczekiwania. Omlet wyszedł fantastyczny, a jego kaloryczność mocno spadła dzięki zastąpieniu całych kurzych jaj białkami od @farmabialka.pl.
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 59.5kcalWęglowodany: 4.7gBiałko: 2gTłuszcze: 4.1gBłonnik: 0.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!