Składniki
- 240 g płatki owsiane górskie
- 60 g odżywka białkowa waniliowa
- 4 szt. jabłka duże
- 4 g proszek do pieczenia
- 8 g cynamon
- 14 g masło
- 150 g płynne białko jaj
- 480 ml mleko 1.5%
- 2 łyżeczki nasiona chia
- olej wg uznania
Fit jabłecznik z płatkami owsianymi
Dzisiejszy przepis sprawdzi się idealnie zarówno w formie pysznego śniadania, jak i ciekawego deseru dla całej rodziny ❤️
Składniki
- 240 g płatki owsiane górskie
- 60 g odżywka białkowa waniliowa
- 4 szt. jabłka duże
- 4 g proszek do pieczenia
- 8 g cynamon
- 14 g masło
- 150 g płynne białko jaj
- 480 ml mleko 1.5%
- 2 łyżeczki nasiona chia
- olej wg uznania
Sposób przygotowania
- W dużej misce wymieszać suche składniki: płatki, odżywkę białkową, proszek do pieczenia, cynamon i nasiona chia.
- W drugiej misce wymieszać mokre składniki: białka, mleko oraz masło.
- Obrać jabłka i pokroić w cienkie plasterki.
- Połączyć wszystkie składniki i dodać jabłka, po czym wymieszać.
- Naczynie do pieczenia natłuścić - ja używam oleju w sprayu.
- Następnie przełóż do środka uzyskaną wcześniej masę.
- Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni Celsjusza ok. 35 minut.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 226.7kcalWęglowodany: 29.7gBiałko: 18gTłuszcze: 4.6gBłonnik: 5.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!