Przepis od: @liczymy.kalorie
2

Składniki

Ekstra puszysty omlet w wersji fit

Przepyszny omlet białkowy w zdrowym wydaniu skradnie serce nawet największego niejadka! Po prostu palce lizać 😍
Przygotowanie: 12 min.
Smażenie: 8 min.
Czas całkowity: 20 min.
2

Składniki

Sposób przygotowania

  • Mieszamy ze sobą żółtko, mleko, mąkę, 3 łyżki erytrytolu (może być też słodzik lub cukier).
  • Osobno ubijamy białko ze szczyptą soli (z jednego jajka i 50 g płynnego białka).
  • Łączymy z resztą ciasta i mieszamy łyżką.
  • Dodajemy pół łyżeczki proszku do pieczenia i całość wylewamy na rozgrzaną patelnię - delikatnie posmarowaną oliwą.
  • Smażymy pod przykryciem na małym ogniu przez kilka minut z dwóch stron.
  • Uważamy przy odwracaniu, bo omlet jest na tyle puszysty, że może się rozpaść.
  • Gotowego omleta wykładamy na talerz, dodajemy twaróg wymieszany ze skyrem, łyżką erytrytolu, odrobiną aromatu waniliowego i składamy na pół.
  • Na wierzch wykładamy ulubiony dżem lub świeże owoce - w tym przypadku jest to frużelina porzeczkowa.
  • Smacznego ❤️

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 425kcalWęglowodany: 50.5gBiałko: 46gTłuszcze: 6.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.