Ekspresowe gofry

Składniki:

  • 330 g płynnego białka  jaj @farmabialka.pl
  • 250 g mąki, ja użyłam pszenną pełnoziarnistą wymieszaną z ryżową
  • 50 g erytrytolu
  • mleko migdałowe 250 ml, może być też zwykłe
  • łyżeczka pdp
  • aromat cytrynowy .

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy erytrytol i dalej ubijamy.

Do ubitych białek dodajemy mąkę, pdp i mieszamy na najwolniejszych obrotach. Na sam koniec dolewamy 250 ml mleka, kilka kropli aromatu.

Pieczemy w gofrownicy z obu stron. Gofrownica musi być natłuszczona, oliwą, olejem lub cooking spray, którego ja użyłam 🙂 na górę dałam jogurt wymieszany z kakao i erytrytolem plus owoce.

 

PRZEPIS: dominikamiecznikowska

https://www.instagram.com/p/B2tDC7BIGXn/?igshid=12f7rhqvelnw5