Składniki
- 330 g płynne białko jaj
- 250 g mąka ja użyłam pszenną pełnoziarnistą wymieszaną z ryżową
- 50 g erytrytol
- 250 ml mleko migdałowe
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól
- aromat cytrynowy wg uznania
Ekspresowe gofry
Przepyszne gofry w wydaniu na słodko - i tak moglibyśmy zaczynać każdy dzień 🥰 Z Wami będzie tak samo ❤️
Składniki
- 330 g płynne białko jaj
- 250 g mąka ja użyłam pszenną pełnoziarnistą wymieszaną z ryżową
- 50 g erytrytol
- 250 ml mleko migdałowe
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól
- aromat cytrynowy wg uznania
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.
- Następnie dodajemy erytrytol i dalej ubijamy.
- Do ubitych białek dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i mieszamy na najwolniejszych obrotach.
- Na sam koniec dolewamy 250 ml mleka i kilka kropli aromatu.
- Pieczemy w gofrownicy z obu stron.
- Gofrownica musi być natłuszczona 🙂
- Na górę dałam jogurt wymieszany z kakao i erytrytolem plus owoce.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 124kcalWęglowodany: 16.7gBiałko: 7.2gTłuszcze: 3gBłonnik: 1.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!