Przepis od: @truskawkowa1705
10

Składniki

Ciasto:.

Nadzienie:.

Eklery domowej roboty

Z tym przepisem w mgnieniu oka wyczarujecie domowe eklery z pysznym nadzieniem dla całej rodziny ❤️ Palce lizać 🥰
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 20 min.
Czas całkowity: 50 min.
10

Składniki

Ciasto:.

Nadzienie:.

Sposób przygotowania

  • Wodę i masło zagotować, wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż nie będzie widać "surowej" mąki. Ostudzić.
  • Dodać jaja, białka pasteryzowane i zmiksować do połączenia.
  • Ciasto nakładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia łyżką lub za pomocą rękawa cukierniczego - zostawić odstęp.
  • Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni Celsjusza około 20 minut.
  • Ostudzić i przekroić na pół.

Nadzienie:

  • Śmietanę ubić na sztywno, dodając w między czasie cukier, śmietan fix i skórkę z cytryny.
  • Przełożyć do woreczka i nadziewać, po czym złożyć eklery.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 168.5kcalWęglowodany: 15.8gBiałko: 4.3gTłuszcze: 9.9gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.