Składniki
- 50 g płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 60 g napój roślinny lub mleko
- 45 g mąka pszenna
- 40 g truskawki
- 15 g rabarbar
- 10 g erytrytol
- 4 g masło
Dutch baby z truskawkami i rabarbarem
Na niedzielne śniadanko proponujemy genialne dutch baby z truskawkami i rabarbarem 🥞😋🍓. Przepis przygotowała niesamowita @healthybyania ❤️. Idealne na słodki start dnia!
Składniki
- 50 g płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 60 g napój roślinny lub mleko
- 45 g mąka pszenna
- 40 g truskawki
- 15 g rabarbar
- 10 g erytrytol
- 4 g masło
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki oprócz masła dokładnie ze sobą mieszamy
- Formę do pieczenia natłuszczamy masłem i wylewamy naszą masę
- Naleśnika pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 240 stopni Celsjusza
- Podajemy z ulubionymi dodatkami i gotowe 🥰.
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 178.2kcalWęglowodany: 40.2gBiałko: 5.9gTłuszcze: 0.7gBłonnik: 2.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!