Składniki
- 90 ml mleko ciepłe
- 1 szczypta sól
- 60 g mąka pszenna
- 1 szt. jajko
- 90 ml płynne białko jaj
- masło odrobina
- owoce wg uznania
Dutch baby z owocami
Odkryj przepis na dutch baby, niezwykły pieczony naleśnik, który zachwyca swoją chrupkością i aromatem. Dzięki @foodfreak.pl możesz cieszyć się tą wyjątkową wersją naleśnika, podaną z serkiem twarogowym, owocami i cukrem pudrem.
Składniki
- 90 ml mleko ciepłe
- 1 szczypta sól
- 60 g mąka pszenna
- 1 szt. jajko
- 90 ml płynne białko jaj
- masło odrobina
- owoce wg uznania
Sposób przygotowania
- Nagrzać naczynie żaroodporne w piekarniku z funkcją termoobiegu do 220 stopni Celsjusza.
- Posmarować naczynie masłem, a następnie przelewać do niego ciasto przygotowane z wymieszanych wcześniej składników.
- Piec przez około 15-20 minut, aż dutch baby uzyska złocisty kolor.
- Po upieczeniu wyjąć i udekorować ulubionymi dodatkami, takimi jak sezonowe owoce.
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 110.4kcalWęglowodany: 17.2gBiałko: 6.2gTłuszcze: 1.6gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!