Składniki
Sernik:
- 60 g płynne białko jaj
- 250 g twaróg sernikowy naturalny
- 30 g budyń
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- erytrytol wg uznania (zamiennie inny słodzik)
Domowy sernik z galaretką
Przepyszny sernik na zimno z galaretką to gotowa receptura na pyszny deser na każdą okazję! Wasi bliscy będą zachwyceni ❤️🍰
Składniki
Sernik:
- 60 g płynne białko jaj
- 250 g twaróg sernikowy naturalny
- 30 g budyń
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- erytrytol wg uznania (zamiennie inny słodzik)
Sposób przygotowania
- Białka jaj ubijamy na sztywną pianę.
- Twaróg mieszamy z proszkiem budyniowym, erytrytolem i proszkiem do pieczenia.
- Białka dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.
- Przekładamy masę do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok. 35 minut.
- W międzyczasie rozrabiamy galaretkę w 300 ml wrzątku i odstawiamy do wystudzenia.
- Upieczony sernik wyciągamy i również czekamy, aż ostygnie.
- Na sernik delikatnie wlewamy przestudzoną galaretkę i wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby galaretka stężała.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 74.1kcalWęglowodany: 8.5gBiałko: 5.7gTłuszcze: 1.8gBłonnik: 0.03g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!