Sk艂adniki
- 1 szt. jajko
- 70 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 30 g m膮ka u mnie gryczana
- 1/2 艂y偶eczki proszek do pieczenia
- 1/2 艂y偶eczki erytrytol
- 1/2 艂y偶eczki cynamon
- 1/2 szt. jab艂ka starte na tarce
Domowy omlet-szarlotka
Dzi艣 mamy dla Was przepyszny omlet w jesiennym klimacie 馃崅 Do tego jest lekki i jednocze艣nie puszysty jak chmurka 馃構
Sk艂adniki
- 1 szt. jajko
- 70 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 30 g m膮ka u mnie gryczana
- 1/2 艂y偶eczki proszek do pieczenia
- 1/2 艂y偶eczki erytrytol
- 1/2 艂y偶eczki cynamon
- 1/2 szt. jab艂ka starte na tarce
Spos贸b przygotowania
- Na pocz膮tek ubijamy bia艂ka na sztywn膮 pian臋.
- Nast臋pnie 艂膮czymy je powoli i delikatnie z pozosta艂ymi sk艂adnikami przy pomocy kuchennej szpatu艂ki.
- Powsta艂膮 mieszank臋 przelewamy na rozgrzan膮 i nat艂uszczon膮 patelni臋.
- Sma偶ymy z obu stron przez kilka minut, do uzyskania efektu z艂ocistych rumie艅c贸w.
- Przed podaniem dekorujemy wed艂ug uznania.
- Smacznego!
Wideo
Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)
Kalorie: 134.5kcalW臋glowodany: 17.7gBia艂ko: 10.2gT艂uszcze: 2.4gB艂onnik: 1.6g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!