Przepis od: @dorotasmakuje
1

Składniki

Domowy makaron proteinowy

Z tym genialnym przepisem w mgnieniu oka wyczarujecie przepyszny makaron proteinowy domowej roboty 🥰 Można go wykorzystać na wiele sposobów ❤️
Przygotowanie: 45 minutes
Gotowanie: 3 minutes
Czas całkowity: 48 minutes
1

Składniki

Sposób przygotowania

  • Do misy miksera wsypujemy mąki, białko oraz sól.
  • Następnie dodajemy białka i wyrabiamy ciasto.
  • Ciasto powinno wyjść jednolite, bardzo gęste nawet lekko twarde.
  • Jeśli jest taka potrzeba, można dodać kilka łyżek ciepłej wody lub podsypać mąką.
  • Gotowe ciasto jeszcze chwilę wyrabiamy ręcznie.
  • Następnie dzielimy na kawałki, rozwałkowujemy dość cienko, oprószamy mąką i wcieramy ją w ciasto.
  • Kroimy na makaron lub przepuszczamy przez maszynkę do makaronu.
  • Gotujemy przez 3 minuty w osolonym wrzątku.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 1589.8kcalWęglowodany: 206.8gBiałko: 100.6gTłuszcze: 39.3gBłonnik: 14g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.