Sk艂adniki
- 300 g m膮ka pszenna pe艂noziarnista
- 100 g m膮ka z ciecierzycy (mo偶na u偶y膰 innej str膮czkowej)
- 50 g bia艂ko ry偶owe w proszku
- 240 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 1 艂y偶eczka s贸l
Domowy makaron proteinowy
Z tym genialnym przepisem w mgnieniu oka wyczarujecie przepyszny makaron proteinowy domowej roboty 馃グ Mo偶na go wykorzysta膰 na wiele sposob贸w 鉂わ笍
Sk艂adniki
- 300 g m膮ka pszenna pe艂noziarnista
- 100 g m膮ka z ciecierzycy (mo偶na u偶y膰 innej str膮czkowej)
- 50 g bia艂ko ry偶owe w proszku
- 240 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 1 艂y偶eczka s贸l
Spos贸b przygotowania
- Do misy miksera wsypujemy m膮ki, bia艂ko oraz s贸l.
- Nast臋pnie dodajemy bia艂ka i wyrabiamy ciasto.
- Ciasto powinno wyj艣膰 jednolite, bardzo g臋ste nawet lekko twarde.
- Je艣li jest taka potrzeba, mo偶na doda膰 kilka 艂y偶ek ciep艂ej wody lub podsypa膰 m膮k膮.
- Gotowe ciasto jeszcze chwil臋 wyrabiamy r臋cznie.
- Nast臋pnie dzielimy na kawa艂ki, rozwa艂kowujemy do艣膰 cienko, opr贸szamy m膮k膮 i wcieramy j膮 w ciasto.
- Kroimy na makaron lub przepuszczamy przez maszynk臋 do makaronu.
- Gotujemy przez 3 minuty w osolonym wrz膮tku.
- Smacznego!
Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)
Kalorie: 1589.8kcalW臋glowodany: 206.8gBia艂ko: 100.6gT艂uszcze: 39.3gB艂onnik: 14g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!