Przepis od: @zajac_w_kuchni
15

Składniki

Domowe śmietankowe ptasie mleczko z gorzką czekoladą

Deser domowej roboty w ciekawym wydaniu już na Was czeka ❤️ Pycha przez duże P 🥰
Przygotowanie: 45 min.
Chłodzenie: 4 godz.
Czas całkowity: 4 godz. 45 min.
15

Składniki

Sposób przygotowania

  • Żelatynę zalać małą ilością zimnej wody, tylko do jej pokrycia.
  • Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
  • Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku i odstawić do ostudzenia.
  • Margarynę utrzeć z cukrem.
  • Białka ubić na pianę.
  • Przestudzone mleko dodać do margaryny, cały czas miksując.
  • Następnie dodać ubitą pianę i parę kropli aromatu śmietankowego, wymieszać wszystkie składniki kuchenną rózgą.
  • Gotową masę przelać do pojemnika - najlepiej wyłożonego folią spożywczą.
  • Wstawić do lodówki na 4 godziny.
  • Obsypać startą gorzką czekoladą i zajadać 😀

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 20kcalWęglowodany: 1.3gBiałko: 1.8gTłuszcze: 0.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.