Przepis od: @przygotujto
20

Składniki

Domowe makaroniki

Genialne makaroniki domowej roboty jeszcze dziś mogą pojawić się w Twojej kuchni! Ze sprawdzoną recepturą przychodzi niesamowita @przygotujto 🥰😘😍
Przygotowanie: 20 minutes
Gotowanie: 15 minutes
20

Składniki

Sposób przygotowania

  • Połącz mielone migdały z połową cukru pudru, przesiej dwa razy przez sito
  • Białko ubij na sztywną pianę, dalej miksując dodawaj stopniowo resztę cukru pudru
  • Miksuj, aż masa będzie gładka
  • Dodaj barwnik spożywczy
  • Do miski z migdałami oraz cukrem pudrem dodaj połowę białek, delikatnie mieszaj sylikonową szpatułką
  • Dodaj drugą połowę i również wymieszaj
  • Masa powinna bardzo powoli spływać ze szpatułki
  • Przełóż powstałą masę do rękawa cukierniczego i wyciśnij na matę, tworząc makaroniki
  • Blachę z przygotowanymi makaronikami stuknij kilka razy o blat, aby pozbyć się z masy pęcherzy powietrza
  • Piekarnik nagrzej do temperatury 140 stopni Celsjusza z funkcją termoobiegu i piecz około 15 minut
  • Pozostaw na blasze, aż do ostygnięcia. Przełóż wybranym nadzieniem i gotowe!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 25.1kcalWęglowodany: 8.4gBiałko: 1.2gTłuszcze: 2gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.