Przepis od: @paranatalerzu
8

Składniki

Domowe kruche ciasto z jabłkami i bezą

To pyszne kruche ciasto z jabłkami i delikatną bezą skradnie serce największego niejadka 🥰
Przygotowanie: 45 min.
Pieczenie: 45 min.
Czas całkowity: 1 godzina 30 min.
8

Składniki

Sposób przygotowania

  • Mąkę, cukier, masło, smalec i proszek do pieczenia wrzucamy do miski, po czym wyrabiamy rękoma jak na kruszonkę.
  • Powstałe ciasto przekładamy do formy na tartę i formujemy przy pomocy rąk.
  • Tak przygotowaną formę wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
  • Na upieczone ciasto wykładamy starte jabłka wymieszane z sokiem z limonki.
  • Do miski wlewamy białka i ubijamy na sztywną pianę.
  • Do białek wsypujemy stopniowo cukier i cały czas ubijamy.
  • Na koniec dodajemy sok z cytryny i miksujemy do połączenia się składników.
  • Na jabłka wylewamy pianę z białek.
  • Całość pieczemy przez 35 minut w 110 stopniach Celsjusza.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 147.1kcalWęglowodany: 27.8gBiałko: 4.1gTłuszcze: 2.6gBłonnik: 1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.