Składniki
- 70 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 3 łyżki erytrytol
- 100 g wiórki kokosowe
Domowe kokosanki w wersji fit
Pysznych ciasteczek domowej roboty nigdy za wiele 🥰 Kultowe kokosanki spiszą się w tej roli idealnie ❤️
Składniki
- 70 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 3 łyżki erytrytol
- 100 g wiórki kokosowe
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy ze szczyptą soli.
- Dodajemy po jednej łyżce erytrytolu, po każdej łyżce miksujemy.
- Całość ubijamy, aż piana z białek będzie sztywna i błyszcząca.
- Dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
- Nakładamy po łyżce masy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
- Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy ok. 15-17 minut.
- Zostawiamy do przestudzenia.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 33.5kcalWęglowodany: 3.7gBiałko: 0.7gTłuszcze: 1.9gBłonnik: 0.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!