Składniki
- 240 g płynne białko jaj
- 16 łyżek cukier puder
- 4 łyżki mąka pszenna
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 300 g wiórki kokosowe
Domowe kokosanki lekkie jak chmurka
Te pyszne domowe ciasteczka jeszcze dziś mogą pojawić się w Waszych kuchniach ❤️ Są po prostu obłędne 🥰
Składniki
- 240 g płynne białko jaj
- 16 łyżek cukier puder
- 4 łyżki mąka pszenna
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 300 g wiórki kokosowe
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy na sztywno.
- Ucierając, dodajemy cukier puder oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
- Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy.
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
- Po czym łyżką nakładamy masę, tworząc niewielkie kokosanki.
- Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 140 stopni Celsjusza.
- Kokosanki powinny mieć lekko złoty kolor.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Calories: 47.1kcalWęglowodany: 6.4gProtein: 2.3gTłuszcze: 1.4gBłonnik: 3.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!