Przepis od: @simply_agnes_
16

Składniki

Ciasto :

Nadzienie :

Domowe eklery z bitą śmietaną

Dziś możecie przygotować w swojej kuchni prawdziwą klasykę 😍 Przepyszne eklery domowej roboty z bitą śmietaną to prawdziwy sztos ❤️
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 20 min.
Czas całkowity: 50 min.
16

Składniki

Ciasto :

Nadzienie :

Sposób przygotowania

Eklery:

  • Wodę i masło zagotować, wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż nie będzie widać "surowej" mąki. Ostudzić.
  • Dodać jaja, białka pasteryzowane i zmiksować do połączenia.
  • Ciasto nakładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia łyżką lub za pomocą rękawa cukierniczego - zostawić odstęp.
  • Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni Celsjusza około 20 minut.
  • Ostudzić i przekroić na pół.

Nadzienie:

  • Śmietanę ubić na sztywno, dodając w międzyczasie cukier, śmietan-fix i skórkę z cytryny.
  • Przełożyć do woreczka i nadziewać.
  • Smacznego 🌹❤️

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 98.8kcalWęglowodany: 6.9gBiałko: 2.5gTłuszcze: 7gBłonnik: 0.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.