Przepis od: @damianorass
8

Składniki

Domowe ciasto marchewkowo-bananowe

W tym przepysznym cieście znajdziecie zarówno owoce, jak i warzywa ❤️ Takiej kombinacji smakowej nie sposób powiedzieć nie 🥰
Przygotowanie: 45 minutes
Pieczenie: 30 minutes
Czas całkowity: 1 hour 15 minutes
8

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka ubijamy na sztywną pianę.
  • Żółtko blendujemy z bananem, marchewką, mąką, kakao, proszkiem do pieczenia i słodzikiem.
  • Dodajemy serek i mieszamy.
  • Następnie dodajemy ubite białka i mieszamy do połączenia masy.
  • Wylewamy do foremki i pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez 30 minut.
  • Kiedy ciasto będzie gotowe, robimy budyń. Budyń rozpuszczamy w 100 ml mleka i dodajemy do gotujących się 400 ml wody ze słodzikiem oraz żelatyną.
  • Kiedy zacznie gęstnieć, wyłączamy palnik.
  • Powstałą mieszankę wylewamy na ciasto i wstawiamy do lodówki do stężenia.
  • Kiedy budyń stężeje, polewamy go masłem orzechowym lub kremem rozpuszczonym w 15 ml wody.
  • Na koniec dekorujemy truskawkami 🥰
  • Smak jest niepowtarzalny, ciasto jest wilgotne, a całość uzupełnia krem z truskawkami 😇
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 148.5kcalWęglowodany: 21.8gBiałko: 3.3gTłuszcze: 5.8gBłonnik: 2.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.