Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 200 g migdały zmielone ze skórką
- 150 g cukier trzcinowy zmielony na puder
- czekolada do wykończenia, wedle uznania
Domowe ciasteczka migdałowe na białkach
Nie możemy się oprzeć domowym ciasteczkom na bazie białek, które są po prostu niebiańskie 😍😋🍪. Dzięki przepisowi od @eco_fit_dieta, możesz cieszyć się tymi fenomenalnymi ciasteczkami migdałowymi. 🥰🥰🥰
Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 200 g migdały zmielone ze skórką
- 150 g cukier trzcinowy zmielony na puder
- czekolada do wykończenia, wedle uznania
Sposób przygotowania
- Ubij białka na sztywną pianę z odrobiną soli.
- Delikatnie wymieszaj ubite białka ze zmielonymi migdałami i cukrem pudrem.
- Formuj małe ciasteczka i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 10-15 minut.
- W międzyczasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
- Zanurzaj upieczone ciasteczka do połowy w czekoladzie.
- Dekoruj ciasteczka według uznania, używając wiórków kokosowych, płatków migdałów lub posiekanych orzechów, pistacji itp.
- Ciesz się smakiem tych wspaniałych ciasteczek. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 1768.1kcalWęglowodany: 193.7gBiałko: 48.9gTłuszcze: 100.3gBłonnik: 25g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!