Przepis od: @coolinarnie_u_ewy
20

Składniki

Domowe ciasteczka kokosanki

Z tym sprawdzonym przepisem jeszcze dziś wyczarujecie dla swoich bliskich kultowe ciasteczka, którymi zajadali się nasi dziadkowie i rodzice 🥰 My też je pamiętamy, a Wy? ❤️
Przygotowanie: 15 min.
Pieczenie: 20 min.
Czas całkowity: 35 min.
20

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka ubić na sztywną pianę.
  • Następnie stopniowo dodawać cukier puder, ubijając mieszankę ok. 2 minuty.
  • Jako kolejne składniki dodać wiórki kokosowe wymieszane z bułką tartą.
  • Na koniec delikatnie połączyć wszystkie składniki.
  • Ciasto wykładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, po czym formować ciasteczka średniej wielkości.
  • Tak przygotowane ciasteczka piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 20 minut.
  • Upieczone ciasteczka powinny mieć ładny, jasny kolor.
  • Najbardziej lubię kiedy kokosanki są chrupiące, dlatego po ostygnięciu szczelnie je zamykam.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 66.6kcalWęglowodany: 9.6gBiałko: 1gTłuszcze: 2.9gBłonnik: 0.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.