Składniki
- 90 ml płynne białko jaj
- 220 g cukier
- 1 łyżeczka sok z cytryny
- 1 łyżeczka skrobia ziemniaczana
Domowe beziki
Uwielbiacie beziki? Jeśli tak, z tym genialnym przepisem przygotujecie je jeszcze dziś w zaciszu własnego domu ❤️
Składniki
- 90 ml płynne białko jaj
- 220 g cukier
- 1 łyżeczka sok z cytryny
- 1 łyżeczka skrobia ziemniaczana
Sposób przygotowania
- Białka ubić na sztywno.
- Następnie dodawać stopniowo po 1 łyżce cukru na średnich obrotach.
- Na koniec, kiedy piana jest gęsta i błyszcząca, dodać łyżeczkę soku z cytryny i łyżeczkę skrobi.
- Wyciskać na papier do pieczenia i suszyć w rozgrzanym piekarniku ok. 1,5 godziny w temperaturze 90 stopni Celsjusza. Do upieczenia bez należy wykorzystać program "góra-dół".
- Upieczone bezy zostawić w środku - do całkowitego wystygnięcia.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze
Kalorie: 25.9kcalWęglowodany: 6.6gBiałko: 0.4gBłonnik: 0.001g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!