Przepis od: @_mama2synow_
25

Składniki

Domowe beziki

Uwielbiacie beziki? Jeśli tak, z tym genialnym przepisem przygotujecie je jeszcze dziś w zaciszu własnego domu ❤️
Przygotowanie: 20 min.
Pieczenie: 1 godzina 30 min.
Czas całkowity: 1 godzina 50 min.
25

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka ubić na sztywno.
  • Następnie dodawać stopniowo po 1 łyżce cukru na średnich obrotach.
  • Na koniec, kiedy piana jest gęsta i błyszcząca, dodać łyżeczkę soku z cytryny i łyżeczkę skrobi.
  • Wyciskać na papier do pieczenia i suszyć w rozgrzanym piekarniku ok. 1,5 godziny w temperaturze 90 stopni Celsjusza. Do upieczenia bez należy wykorzystać program "góra-dół".
  • Upieczone bezy zostawić w środku - do całkowitego wystygnięcia.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 25.9kcalWęglowodany: 6.6gBiałko: 0.4gBłonnik: 0.001g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!