18

Sk艂adniki

Domowe beziki bia艂kowe

Przepyszne domowe beziki na bazie bia艂ek to idealny dodatek do codziennej kawy 馃グ 艢linka cieknie od samego patrzenia!
Przygotowanie: 25 min.
Pieczenie: 1 godzina
Czas ca艂kowity: 1 godzina 25 min.
18

Sk艂adniki

Spos贸b przygotowania

  • Do bia艂ka doda艂am ma艂膮 szczypt臋 soli i zacz臋艂am ubija膰.
  • Najlepiej ubija si臋 mikserem, ale te偶 nie za d艂ugo, by nie przebi膰 p臋cherzyk贸w powietrza.
  • Nast臋pnie po ubiciu, dodajemy cukier - najlepiej drobny.
  • I miksujemy tak d艂ugo, a偶 cukier po艂膮czy si臋 z pian膮 i ca艂kowicie si臋 w niej rozpu艣ci.
  • Pod koniec ubijania powinna powsta膰 g艂adka i g臋sta masa bia艂kowa.
  • Na koniec powsta艂y krem przek艂adamy do jednorazowego r臋kawa cukierniczego z odci臋t膮 ko艅c贸wk膮.
  • Domowe beziki pieczemy w temperaturze 100 stopni Celsjusza, wykorzystuj膮c program "g贸ra/d贸艂" - najlepiej na 艣rodkowej p贸艂ce piekarnika.
  • Beziki idealnie sprawdzaj膮 si臋 jako mini ciasteczka do kawy 鈽
  • Smacznego!

Warto艣ci od偶ywcze

Kalorie: 24kcalW臋glowodany: 5.6gBia艂ko: 0.4gT艂uszcze: 0.1g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!