18

Składniki

Domowe beziki białkowe

Przepyszne domowe beziki na bazie białek to idealny dodatek do codziennej kawy 🥰 Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Przygotowanie: 25 minutes
Pieczenie: 1 hour
Czas całkowity: 1 hour 25 minutes
18

Składniki

Sposób przygotowania

  • Do białka dodałam małą szczyptę soli i zaczęłam ubijać.
  • Najlepiej ubija się mikserem, ale też nie za długo, by nie przebić pęcherzyków powietrza.
  • Następnie po ubiciu, dodajemy cukier - najlepiej drobny.
  • I miksujemy tak długo, aż cukier połączy się z pianą i całkowicie się w niej rozpuści.
  • Pod koniec ubijania powinna powstać gładka i gęsta masa białkowa.
  • Na koniec powstały krem przekładamy do jednorazowego rękawa cukierniczego z odciętą końcówką.
  • Domowe beziki pieczemy w temperaturze 100 stopni Celsjusza, wykorzystując program "góra/dół" - najlepiej na środkowej półce piekarnika.
  • Beziki idealnie sprawdzają się jako mini ciasteczka do kawy ☕
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 24kcalWęglowodany: 5.6gBiałko: 0.4gTłuszcze: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.