Sk艂adniki
Babeczki:
- 150 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 1 szczypta s贸l
- 160 g cukier
- 100 ml mleko
- 100 ml olej
- 300 g m膮ka pszenna
- 1,5 艂y偶eczki proszek do pieczenia
Bor贸wki:
- 1 szklanka bor贸wki
- 1 艂y偶eczka m膮ka ziemniaczana
- 1 艂y偶ka cukier puder
Krem:
- 200 g 艣mietanka 30%
- 200 g mascarpone
- 1 艂y偶ka cukier puder
Domowe babeczki z bor贸wkami
Nie ma to jak domowe babeczki z pysznym kremem i soczystymi bor贸wkami 馃グ Od samego patrzenia robimy si臋 g艂odni 馃憤
Sk艂adniki
Babeczki:
- 150 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 1 szczypta s贸l
- 160 g cukier
- 100 ml mleko
- 100 ml olej
- 300 g m膮ka pszenna
- 1,5 艂y偶eczki proszek do pieczenia
Bor贸wki:
- 1 szklanka bor贸wki
- 1 艂y偶eczka m膮ka ziemniaczana
- 1 艂y偶ka cukier puder
Krem:
- 200 g 艣mietanka 30%
- 200 g mascarpone
- 1 艂y偶ka cukier puder
Spos贸b przygotowania
- Bia艂ka ubijamy na sztywno ze szczypt膮 soli.
- Do ubitych bia艂ek wsypujemy po 艂y偶ce cukru, pomalutku aby cukier si臋 rozpu艣ci艂.
- Gdy bia艂ka b臋d膮 ju偶 pi臋knie l艣ni膰, a my nadal b臋dziemy miksowa膰, wlewamy mleko i olej.
- Wy艂膮czamy mikser.
- Przesiewamy do naszej masy m膮k臋 pszenn膮 wymieszan膮 z proszkiem do pieczenia.
- Dok艂adnie, ale delikatnie mieszamy, po czym nak艂adamy do foremki na muffinkI wy艂o偶onej wcze艣niej papierowymi foremkami.
- Na wierzch uk艂adamy bor贸wki wymieszane z odrobin膮 m膮ki ziemniaczanej i cukrem pudrem.
- Nast臋pnie pieczemy babeczki w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 25 minut.
- W mi臋dzyczasie przygotowujemy krem na bazie 艣mietanki, cukru pudru i mascarpone.
- Upieczone i ostudzone babeczki dekorujemy kremem i 艣wie偶ymi bor贸wkami 馃憤馃憣
- Smacznego!
Wideo
Warto艣ci od偶ywcze
Kalorie: 339.2kcalW臋glowodany: 27.8gBia艂ko: 5.5gT艂uszcze: 23.9gB艂onnik: 1.4g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!