Domowa tarta truskawkowa
Z tym przepisem na genialną tartę truskawkową jeszcze dziś wyczarujecie w swojej kuchni kulinarne arcydzieło ❤️🍓 Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki na spód połączyć ze sobą.
- Formę na tartę o średnicy 24 cm posmarować masłem.
- Ciasto rozwałkować pieniędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wyłożyć równo na spód i brzegi formy bez papieru.
- Wstawić do lodówki na około 30 minut.
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza.
- Białka wlać do miski i ubić mikserem na sztywną pianę.
- Następnie dodawać po łyżce cukier cały czas ubijając.
- Po dodanym cukrze ubijać białka jeszcze przez 2-3 minuty, pod koniec wsypując mąkę ziemniaczaną.
- Truskawki pokroić i ułożyć na spodzie.
- Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, aż beza będzie z wierzchu lekko zrumieniona.
- Wyjąć i dokładnie ostudzić.
- Podawać z miętą, świeżymi truskawkami i tartą czekoladą 👌
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 411.3kcalWęglowodany: 76.8gBiałko: 8.4gTłuszcze: 6.9gBłonnik: 9.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!