Przepis od: @purc.p
8

Składniki

Spód:

Beza:

Domowa tarta truskawkowa

Z tym przepisem na genialną tartę truskawkową jeszcze dziś wyczarujecie w swojej kuchni kulinarne arcydzieło ❤️🍓 Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie: 20 minutes
Czas całkowity: 50 minutes
8

Składniki

Spód:

Beza:

Sposób przygotowania

  • Wszystkie składniki na spód połączyć ze sobą.
  • Formę na tartę o średnicy 24 cm posmarować masłem.
  • Ciasto rozwałkować pieniędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wyłożyć równo na spód i brzegi formy bez papieru.
  • Wstawić do lodówki na około 30 minut.
  • Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza.
  • Białka wlać do miski i ubić mikserem na sztywną pianę.
  • Następnie dodawać po łyżce cukier cały czas ubijając.
  • Po dodanym cukrze ubijać białka jeszcze przez 2-3 minuty, pod koniec wsypując mąkę ziemniaczaną.
  • Truskawki pokroić i ułożyć na spodzie.
  • Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, aż beza będzie z wierzchu lekko zrumieniona.
  • Wyjąć i dokładnie ostudzić.
  • Podawać z miętą, świeżymi truskawkami i tartą czekoladą 👌
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 411.3kcalWęglowodany: 76.8gBiałko: 8.4gTłuszcze: 6.9gBłonnik: 9.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.