Przepis od: @truskawkowa1705
8

Składniki

Spód:.

Środek:

Pianka:

Domowa szarlotka z puszystą pianką

Kruche ciasto w połączeniu z soczystymi jabłkami i puszystą pianką z białek to idealny deser na każdą okazję 🥰 I z tym przepisem uda się za każdym razem ❤️
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie: 50 minutes
Czas całkowity: 1 hour 20 minutes
8

Składniki

Spód:.

Środek:

Pianka:

Sposób przygotowania

  • Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, żółtka i cukier.
  • Całość ugniatamy.
  • Ciasto wykładamy na blaszkę i podpiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  • Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i przysmażamy na patelni z cukrem, cynamonem oraz aromatem.
  • Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier stopniowo, aż masa będzie błyszcząca.
  • Na podpieczony spód wykładamy jabłka, następnie bezę.
  • Całość pieczemy w piekarniku w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez 30 minut.
  • Zostawiamy do ostygnięcia.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 286.7kcalWęglowodany: 59.9gBiałko: 7.4gTłuszcze: 3.4gBłonnik: 4.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.