Przepis od: @u_moni_w_kuchni
8

Składniki

Beza:

Krem:

Dodatki:

Domowa beza PAVLOVA z truskawkami

Przepyszna królowa wypieków w domowym wydaniu to prawdziwy strzał w 10! Z tym przepisem jej przygotowanie będzie mega proste 🥰
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie: 2 hours 55 minutes
Czas całkowity: 3 hours 25 minutes
8

Składniki

Beza:

Krem:

Dodatki:

Sposób przygotowania

Beza:

  • Białka ubijamy ze solą.
  • Po trzech minutach dodajemy stopniowo cukier po jednej łyżce.
  • Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną.
  • Na papierze do pieczenia odrysowujemy talerz o średnicy około 22 cm i wykładamy bezę.
  • Bezę pieczemy w temperaturze 150 stopni Celsjusza przez 5 minut (wykorzystując program góra-dół).
  • Następnie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni Celsjusza i pieczemy ją przez 2 godziny i 50 minut.
  • Bezę studzimy przy uchylonym piekarniku.

Krem:

  • Ubijamy śmietanę.
  • Po chwili dodajemy cukier puder i śmietan-fixy.
  • Do dekoracji mam truskawki, można zrobić z nich również mus.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 333.3kcalWęglowodany: 30.3gBiałko: 5gTłuszcze: 22.8gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.