Przepis od: @ju_liankowa
3

Składniki

Bita śmietana

Deser w pucharku z bezikami

Na dzisiejsze świętowanie prezentujemy Wam niezwykły deser w pucharku, który zachwyca swoją prostotą i smakiem. 🍓❤🍓 Mega zdolna @ju_liankowa udowadnia, że dzięki białkom od @farmabialka.pl, przygotowanie szybkiego deseru może być zarówno łatwe, jak i efektowne.
Przygotowanie: 25 min.
Gotowanie: 1 godzina 5 min.
3

Składniki

Bita śmietana

Sposób przygotowania

  • Białka ubij mikserem, do piany dodawaj powoli stopniowo po łyżce cukru.
  • Masa ma być lśniąca, gęsta i puszysta.
  • Następnie przekładaj ją do rękawa i wyciskaj beziki - najlepiej część większych, a część mniejszych.
  • Beziki susz przez 20 minut w temperaturze 120 stopni Celsjusza, następnie przez 45 minut w 100 stopniach Celsjusza.
  • Ubij śmietanę
  • Do pucharków wykładaj po 2 większe beziki, następnie ubitą śmietanę, na to układaj owoce oraz mniejsze beziki. I gotowe!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 477.5kcalWęglowodany: 57.1gBiałko: 8.1gTłuszcze: 48.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.