Składniki
Beziki
- 120 g płynne białko jaj
- 150 g cukier puder
Bita śmietana
- 400 g śmietana 30%
- 2 łyżeczki cukier puder
- 2 opk. śmietan-fix
Deser w pucharku z bezikami
Na dzisiejsze świętowanie prezentujemy Wam niezwykły deser w pucharku, który zachwyca swoją prostotą i smakiem. 🍓❤🍓 Mega zdolna @ju_liankowa udowadnia, że dzięki białkom od @farmabialka.pl, przygotowanie szybkiego deseru może być zarówno łatwe, jak i efektowne.
Składniki
Beziki
- 120 g płynne białko jaj
- 150 g cukier puder
Bita śmietana
- 400 g śmietana 30%
- 2 łyżeczki cukier puder
- 2 opk. śmietan-fix
Sposób przygotowania
- Białka ubij mikserem, do piany dodawaj powoli stopniowo po łyżce cukru.
- Masa ma być lśniąca, gęsta i puszysta.
- Następnie przekładaj ją do rękawa i wyciskaj beziki - najlepiej część większych, a część mniejszych.
- Beziki susz przez 20 minut w temperaturze 120 stopni Celsjusza, następnie przez 45 minut w 100 stopniach Celsjusza.
- Ubij śmietanę
- Do pucharków wykładaj po 2 większe beziki, następnie ubitą śmietanę, na to układaj owoce oraz mniejsze beziki. I gotowe!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 477.5kcalWęglowodany: 57.1gBiałko: 8.1gTłuszcze: 48.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!