Przepis od: @talerzyksmaku
2

Składniki

Beziki:

Pozostałe składniki:

Deser na zimno z bezami

Genialny deser na zimno w kolorowym wydaniu zapiera dech w piersiach, będąc prawdziwym dziełem sztuki cukierniczej. 🥰🥰🥰 To cudo w słodkim wydaniu zostało przygotowane przez niesamowitą @talerzyksmaku. 😍😍😍
Przygotowanie: 40 minutes
Chłodzenie: 4 hours
2

Składniki

Beziki:

Pozostałe składniki:

Sposób przygotowania

  • Ubij białka, stopniowo dodając cukier, na samym końcu dodaj olejek waniliowy.
  • Przełóż masę do rękawa cukierniczego i uformuj bezy.
  • Piecz w 100°C przez około 30 minut, a następnie beziki wystudź.
  • Śmietankę ubij z cukrem pudrem.
  • Przygotuj owoce i rozpuść galaretkę w gorącej wodzie, poczekaj aż zacznie tężeć, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
  • Warstwowo układaj bezy, ubitą śmietankę, owoce i galaretkę.
  • Podawaj jako zachwycający deser na każdą okazję. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 581.6kcalWęglowodany: 42.1gBiałko: 7.2gTłuszcze: 45.4gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.